051. KÁCIÓ. bejegyzés

február 28th, 2013 § 1 comment

mottó
>>Matolcsy elismerte: ára van a nem hagyományos magyar
gazdaságpolitikának<<
(vg.hu)
 
 
Hajónapló
2013. 2. 28.

Mivel a fentiekkel vitatkozni nem tudok… ezért inkább még a gyulai kihelyezettről mondanék kulisszatitkokat. Csak a kívülállók gondolhatják, hogy olyan könnyű egy országot rosszul kormányozni… Szóval, kormánytültünk a jakuzziban, a piát most a Girosz hozta (örmény Ararát, még a Safarov-ügy előtt bespájzolt), így – pedagógus nem lévén köztünk – konyakozunk. Szóba került Nyírő meg a Tormay, a negyedik kör után pedig a Világmindenség Egyensúlya, így csak egy napirendi pont volt.

1, A “Legyen béke, szabadság és egyetértés” nevében betiltani

(a Főnök kérte, hogy ne csak azt mondjuk, hogy kit-mit tiltsunk be, hanem azt is, hogy miért.)

Főnök: Cabaret… (oszt’ ne Kisemberezzenek má’!) + Ady… (demoralizálja leventéinket)
Kulturális államtitkár: Arany János… (mert nem olvasta el tőle a Pál utcai fiúkat és az olvasónaplót is a padtársáról másolta… így ha a HVG ki is derítené a plágiumot, az sem lenne baj!) + Székely Merse Pál… (megelőzendő, hogy megfesse az Egri nők folytatását, az Esztergomi nőket, mert biztos, hogy Tétényi Évát tenné meg a főlaknak)
Osztódó Államtitkár Asszony: Koncz Zsuzsa… (nem elég, hogy kölcsönösen tisztelik egymást Árpi bácsival, de amit a rózsa névvel művelt, az visszamenőlegesen is „megengedhetetlen és gyomorforgató!”)
Magát vallásosnak mondó (dr?) Zsolti: 30 éves vagyok-ot… (nevetségessé tesz minket a céduláival és a leszakadt gombjaival!)
Csücskös Gabi: gonorrhea… (aztán látva néhányunk arcán az értetlenséget, sokunkén pedig az ijedtséget, gyorsan hozzátette, hogy csak viccelt – viccelt ő már a nyugdíjakkal is… -, ő igazából Hobóra gondolt! Hiszen – magyarázta -, nem lenne jó, ha az emberek észrevennék, hogy a Földes egy átlagos hétköznap délután többet tett a demokráciáért, mint a Főnök 22 év alatt!)
– Ez fazsság! – vitatkozott a zsenátorazzsonnyal kulturáltan (kis brüzzseli akcentussal) Fürtelen Tompi.
– Hasonlítsd özzse a bankzsámlájukat! Na ugye-ugye!?
Külkapcsolati Peti: Kistehén… (az „Ezt is elviszem magammal”-val kihúzta a gyufát!) + a 40 fölötti I. Q. (nem kell a kontraszt!)
Mivel én kerültem sorra – művészethez, tudományhoz nem értvén -, halkanfélve mondtam: Alzheimer Fauna…?

Nem volt vita.

George MaTolcsy (még) navigációs főtiszt
Szent István csatahajó

     

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

What's this?

You are currently reading 051. KÁCIÓ. bejegyzés at Alzheimer Fauna: Hajónapló.

meta