047. Ó. bejegyzés

február 14th, 2013 § 8 hozzászólás

mottó:
>>VÉDŐHÁLÓ A szociális juttatások sokba kerülnek, mégsem
hatékonyak. A fél ország szegény lenne<<
(vg.hu)
 
 
Hajónapló
2013. 2. 14.

Mivel a NER-kormány bizonyította azt az ókori bölcsességet, hogy a francba a tettekkel, ha van piár (bocs, PR-Alpha Egyesület!), és az a 200 milkós IMF-BSOD (kékhalál)-reklámunk is sikeres volt, kiötöltem a szegénység megmagyarázására egy jó kis reklámfilmet, olyan NEReset.

Mert én egy univerzális navigációsjobbkézMNBelnökaspiráns vagyok!

Szín [külső]: valahol az átlag Magyarországon (pl. a Svábhegyen) 3-400 m2 kedves kis mediterrán tetejű házikó.
Szín [belső]: átlagos alsó-középosztálybeli tizenöt szobás + cseléd- és testőrszobák.
Idő: Este van, este van.
(kamera lassan svenkel) átlagos ebédlő, illusztrálva, hogy a vagyon és az ízlés nem mindig haverkodnak. A falon festmény, Anonymus Gesta Hungarorumából egy ábrázolás, amin a Főnök a Garam folyónál egy csodaszarvassal évődik (két veséjén két aranykereszt|szarva hegyén ezer égő gyertya..), a kép alján jól olvashatóan az alkotó aláírása (18 pontos Times New Romannal Arial true type fonttal: „Cézanne”). Szöveg, zaj még nincs, csak zörej és halk zene: a cselédek szorgoskodnak, illetve valamelyik távolabbi szobából beszűrődik Sosztakovics XI. szimfóniája (bakelitről).
A vacsoraasztalnál ül az átlagos magyar Családi kör. Apa-anya-gyerekek. (kameraállás alsó, amerikai plán, plasztikus derítőfény)
A nagylány az asztal alatt a fiújával csetel, de abbahagyja, amikor a nemzője ránéz azzal a „AZ ASZTALNÁL NINCS ÜZLET!” tekintettel.
A szolgálók behozzák az átlagos vacsorát az egészség, az internacionalizmus és az ökumenizmus jegyében: a lányoknak szerb, francia, orosz és görög saláta, a nagyfiúnak sólet, a családfőnek kabasólyom-pörkölt, a Főméltóságú asszonynak svéd vagdalt… Csendben esznek.

plot point: kopognak.

Majd felhangzik a mindenki által ismert párbeszéd:
„De vajon ki zörget? ”Nézz ki, fiam, Sára:
Valami szegény kér helyet éjszakára:”
de így folytatódik: …Oszt’ hányan vannak?! (kameraállás felső, szűkszekond)
Basszuskulcs! vagy négymillióan!…

Erre a szolgák (a szociálisan érzékeny H. Zsuzsa avatott irányítása alatt) gyorsan eldugnak vadat és halat, mi jó falat, de még a desszertnek szánt madártejet is…

Vége

És mivel javítani akarunk a Főnök Országának külföldi megítélésén is, készülhetne egy „Wer mag draußen klopfen? Tochter, sieh mal nach.” és egy „But who’s that knocking? Sarah, go and see…” verzió is.

George MaTolcsy navigációs főtiszt
Szent István csatahajó

     

a

Tagged

§ 8 Responses to 047. Ó. bejegyzés"

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

What's this?

You are currently reading 047. Ó. bejegyzés at Alzheimer Fauna: Hajónapló.

meta