046. Romokban a nyavalya!

február 7th, 2013 § 1 comment

Hajónapló

2013. 2. 7.

Még hogy romokban a gazdaság! Nyavalyát.

Rengeteg újévi köszöntőlapot kaptam, amikben hálálkodnak, és biztosítanak arról, hogy jó az irány.
Nem idézek mind az ötből (kettőt ezekből úgyis a mama küldött), csak találomra, mondjuk háromból.

A Nemzeti Felnőttfilmgyártók és Perditák Szövetsége (NFPSZ) például hosszan hálálkodik és arról írt, hogy iparáguk virágzik: az oktatásban, a gazdaságban, a munkaerőpiacon és a munkajogban elért eredményeink, változtatásaink hatására, egyre több lány és asszony számára ők jelentik az egyetlen megélhetési forrást…

A Nemzeti Shylock Kézizálogház-tulajdonosok Egyesülete (NSKE)
– a békemenetes Rondós bariton-Atis vezetésével – meg azt írta, hogy hála a NERkormány (számukra) áldásos tevékenységének, bevételük hónapról hónapra a Fibonacci-számsor szerint nő. Kérik, hogy találjak ki még pár újabb „NEMMEGSZORÍTÁST, NEMADÓT” profitjuk növelése érdekében!

(megjegyzem, nemmegszorításról, nemadóról szó sem lehet, nálunk a NER-ben nincs nemiség szerinti megkülönböztetés! pl. intézkedtünk és így a a klamídiát férfiak és nők is megkaphatják.)

Végül a Nemzeti Középszerű – vagymégazsem – Művészek Feketéző Társasága (NKvmasMFT) üdvözlőlapján arról írt, hogy ideje volt már, hogy lehetőséget kapjanak ők is. Francba Adyval meg Závada Pállal, ha van nekünk Tormay Cecile-ünk meg döbrenteink! Tűrhetetlen hogy ha a publicisztika szó elhangzik, mindenkinek Esterházy meg Csokonai Lili jut eszébe, pedig van nekünk bayerünk & torkos sesztákunk. Ideje volt már, hogy a filmművészet szó hallatán ne Darvasra meg Garasra gondoljon a nép, hanem szamócásdörnerre! És elfogadhatatlan – írták -, hogy vannak olyan kislányok, akik ha a vurstliban körhintát látnak, nem tudják nem odaképzelni Törőcsik Mari ragyogását!
El kell érni – fejezték be soraikat – , hogy a Nemzeti Színház szóhoz úgy társuljon Vidnyánszky neve, mint perechez az elefántház szag!

Na ugye!?

George MaTolcsy navigációs főtiszt
Szent István csatahajó

     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

What's this?

You are currently reading 046. Romokban a nyavalya! at Alzheimer Fauna: Hajónapló.

meta