062. A segíteni vágyásról és a fantomfájdalom rejtelmeiről

március 13th, 2013 § 2 hozzászólás

mottó:
>>A mostanihoz hasonló tendenciát korábban piaci összeomlás
követte<<
(vg.hu)
 
 
Hajónapló
2013. 3. 13.

Mivel a Szent István csatahajó gazdasági összeomlása számomra sem kívánatos (nem mintha volna hozzá bármi közöm), segítek a Vargának. Bár nem kedvelem a strébereket… Ma délelőtt (reggeli után, de még a tízórai előtt) kitaláltam három megoldást, hogy hogyan kerülhetnénk el a hullámsírt.
Az első ötlet: …sajnos elfelejtettem, pedig az tűnt a legreményteljesebbnek…
A második ötlet: reggel az íróasztalomon – ahogy szokott – ott feküdt az alaptörvény 0.1 díszkiadása… már az első pillanatban is gyanús volt, de mikor óvatosan belelapoztam, láttam, hogy véletlenül egy nyomdahibás termékem van… tehát egy igazi kincs… és már elképzeltem, amint a Christie’s aukciós házban az évszázad ritkaságaként kalapács alá kerül a világ egyetlen alaptörvénye, amely egy szerencsétlen nyomdahiba következtében az elejétől a végéig fejjel lefelé lett nyomtatva… A kikiáltási ár… amit nem szégyenlünk…
Sajnos a titkárnőm egy mozdulattal tönkretette a tervemet… …aztán majd jutalomosztáskor ne csodálkozzon.
A harmadik: új adó. Tudom, hogy ez nem vallana a NER-kormányra, de ez kivételesen tetszene mindenkinek. Ez egy olyan adó lenne, aminek a bevételeiből csökkentenénk az adókat. Tehát minél többet fizetnének a matrózok, annál jobban tudnánk csökkenteni. Legalábbis ezt mondanánk.
A fantomfájdalomról pedig csak annyit, hogy a Főnök nem megfutamodásból hagyja el országunk fedélzetét az ünnepek alatt (mint már írtam, átszáll kísérőhajónkra, a Viribus Unitisra), hiszen köztudott, hogy a hajónk Tegetthoff osztályú, a Főnök pedig Dreadnought típusú (dreadnought [ang. régies] nem fél semmitől, rettenthetetlen). Hanem jobb keze elvesztése után érzett fantomfájdalmát gyógyítandó. Mert fájok a Főnöknek, még mindig. Ami érthető.

De vajon a matrózoknak miért?

George MaTolcsy Fantomfájó Bankár
Szent István csatahajó

     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

What's this?

You are currently reading 062. A segíteni vágyásról és a fantomfájdalom rejtelmeiről at Alzheimer Fauna: Hajónapló.

meta