017. HONNAN − MELY ÚTON − HOVÁ

július 11th, 2012 § 3 hozzászólás

mottó:
>>Orbán: Az ingatlanadóval nem tudunk kihozni magunkból semmit<<
(vg.hu)

 

Hajónapló
2012. 7. 11.

Mivel tudom, hogy a jövő történészei az én naplómra támaszkodva fogják rekonstruálni hazánk, a Szent István csatahajó Dicső útját, kötelességem pontosan rögzíteni az eseményeket.

HONNAN-MELY ÚTON-HOVÁ
navigációs passiójáték 4 felvonásban

1. felvonás: A KIRÁNDULÁS

Lásd: 16. bejegyzés

2. felvonás: A HADGYAKORLAT
A Hőn Szeretett kiadta a parancsot – igazodva a forradalmas és háborús retorikához: HADGYAKORLAT! A térképen bejelölte számomra a Tabajd-Tordas-Nairobi háromszöget, hogy itt hajtsak végre „harci fordulót” és közben a főnöktől jobbra álló (világos)barna inges hű szövetségeseink az ősi magyar harcmodor alapján nyilaskodjanak. Lefedtük az országot a legmodernebb Gorod-65 mintájú álcahálóval (a Főnök Miskolcért cserébe kapta a Janukovicstól). Szinte elsőre észrevettem, hogy a FőTitán által kijelölt pontok egyenlőtlen szárú háromszöget alkotnak, de nem ijedtem meg a kihívástól, és hamarost kiadtam a parancsot: tolatólámpa be! Klubrádió, index ki! 2/3-dal hátra! (A gépházból felszóltak, jó, ha lesz 1/5) Mondtam, mindegy, csak már haladjunk!
És már siklottunk is. Eközben a „hagyományőrző” bajtársaknál kisebb polémia alakult ki, hogy merre kell hátrafelé nyilazni egy eleve tolató hajóról, meg hogy a Gazdi azt mondta, hogy hátrafelé, vagy azt, hogy hátra felé… ó, ha Vona egy csöpp sütnivalójuk, de hát nem az eszükért tenyésztettük őket… Végül sikerült végrehajtanom a feladatot – még ha nem is szintidőre -, és büszkén írhatom, hogy én vagyok az egyetlen g. miniszter, aki egy harci Y-forduló alatt ripityára tört egy jéghegyet, megzúzott egy atollt, továbbá nekitolatott a doveri fehéreknek.

Elsődleges kárfelmérések alapján a hajón keletkezett kár 170 milliárdnyi.

George MaTolcsy navigációs főtiszt
Szent István csatahajó

     

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

What's this?

You are currently reading 017. HONNAN − MELY ÚTON − HOVÁ at Alzheimer Fauna: Hajónapló.

meta