057. Sic itur ad astra, avagy a MaTolcsy-féle sejtés képlete

március 8th, 2013 § 2 hozzászólás

mottó:
>>Megerősítették: Hanyatlik a magyar gazdaság<<
(vg.hu)
 
Hajónapló
2013. 3. 8.

Arabul tanulok, bár még a szótár elején járok… A titkárnőmön gyakorlok, hüledezzen csak, hogy milyen igen nagyon művelt vagyok. Mondtam neki, hogy:
Al ‘dzsebrá!… mire ő: …?. Megismételtem, a dzs-t jobban megnyomva (úgy mélytorokból), mire ő felderült: …ja, algebra! És már rohant és hozta a lánya számtankönyvét. Lapozgattam, és megtaláltam a gazdasági csodát! Lassan írom, hogy a békemenetesek  is megértsék. Ugye a Főnök mondta, hogy ha a fiskális és a monetáris együtt, akkor az ország fényre… és ha igaz, amit a számtankönyv ír, hogy két negatív szám szorzata pozitív (ennek azért majd utána kell érdeklődni!), akkor a tündérmesém¹ beteljesedik! Most jön a betűszámtan. (Gyengébb idegzetűek átugorhatják.)
Megalkottam a „MaTolcsy-féle sejtés” képletét:
(f)*(m)=gdp
Ahol az f=fiskális, m=monetáris és a gdp pedig a GDP-t jelenti. Behelyettesítve az f-et az előző állásomban okozott eredményemmel (-3), világosan kitűnik, hogy minél nagyobb abszolút értékű negatív szám kerül az |m| helyére, annál nagyobb lesz a GDP! Az f már ismert (sajnos), az m legyen mondjuk -3 (ekkora kárt itt is tudok okozni…), az annyi mint: (-3)*(-3)=10
Sőt, ha sikerülne az m=-4 (késztetés megvan hozzá, legfeljebb majd néha egy kicsit korábban bejövök), akkor a GDP=13! És mivel a számtan nem egzakt tudomány, felkerekítettem 14-re². Hermann Hankel meg bekaphatja!
Gyorsan küldtem a Főnöknek egy sms-t, hogy: egyutt14
Postafordultával jött a válasz: neidegesitselmarteisgyurika!

És már megint ráléptem a csillagokba vezető útra…

George MaTolcsy Fékezhetetlen Agyféltekéjű Bankár
Szent István csatahajó

¹ Fairy realm
³ Mert merjünk nagyokat álmodni!

     

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

What's this?

You are currently reading 057. Sic itur ad astra, avagy a MaTolcsy-féle sejtés képlete at Alzheimer Fauna: Hajónapló.

meta