073. Kórelőzmények Róna doktor úrnak

május 10th, 2013 § 2 hozzászólás

Hajónapló
2013. 5. 10.
Prológus

Érdeklődéssel hallgattam Róna doktor úr szeretett Gazdimról felállított diagnózisát. Mivel azt is tudom, hogy véleményét számtalan bel- és külföldi szaktekintély is osztja, így konzíliumi véleményként tekintek rá. Mert tényleg nagy a baj. Ha valaki, hát én biztosan tudom… értek hozzá. Sokáig voltam a Főnök jobbkeze, és hogy valami hasznom is legyen, elvégeztem egy pszichiátriai szakápoló tanfolyamot… tehát, hogy a kórtörténet kerek legyen, lejegyzem az előzményeket.

Anamnézis

 

Part I

Ha röviden akarnék fogalmazni, akkor: vágyak, mézeshetek, harcok, árulások.

Part II

Ha pedig kicsit hosszabban:

Chapter I
Vágyak

…Pedig milyen szépen indult… 2010 májusában, mikor kilépett a K. Elnök úr irodájából, milyen magabiztosan mondta azt az újságíróknak, hogy „Azt válaszoltam az Elnök úrnak, hogy felkészültem a kormányzásra”, megalapozva ezzel szavahihetőségének gránitszilárdságú zsinórmércéjét… És a célkitűzései… bekerülni a történelemkönyvekbe, sőt a világtörténelembe. Világháborúval, de ha nem megy, elég egy polgárháború is… Olyan Lincolnosan… (bár igaz, hogy az az amerikai elnök a rabszolgaság eltörléséért harcolt, és itt    – akkor még – nem voltak cigánymeggyet szedő rabszolgák, de a Főnök azt mondta, hogy akkor jobb híján ő a rabszolgaság bevezetéséért fog küzdeni…  a kövér mondta is mindjárt, hogy ha a Főnök anti-Lincoln, akkor ő az ellenzéki jogok és a többségi uralom tekintetében anti-Jefferson lesz). És szerette volna a Főnök elérni azt is, hogy ha már az első szabadon választott Alfa-hím nem lehet (az Antall elorozta tőle), akkor mindent megtesz azért, hogy Ő lehessen az utolsó…

Chapter II
Mézeshetek

Csapatépítés, szigorú szempontok alapján. Mert a Főnök nem a szakmai jártasságot várta el, hanem a vitathatatlan magyarságot. Így került a csapatba Don Ladislao Bigote de la Graso Campesino, akinél rátermettebb pedellust keresve sem találhatott volna, és ősmagyarságára – modorán kívül – elég bizonyíték az, hogy (arcszőrzete miatt) íródhatna róla egy magyar „(A) szürke ötven árnyalata” (ráadásul emberemlékezet óta a Főnök serpája és capultatíve túl vannak a barátságon). Aztán ott van a Gabi. A csücskös. Ő is hivatásának elismert képviselője… ahogy végig tud menni a kiskörúton… és igaz hazafi. Még a neve is magyar (na jó, nem magyar, hanem nagy-magyar), a porcikája is magyar – és azt mondják -, hogy neki még az ovális irodája is Hungry. Aztán a Főnök megtalált engem is… Nekem már a nagyszüleim is a honért, és hozzáértésemre bizonyíték az a közismert tény, hogy „a szakmai hozzáértés egyenesen arányos a tönkretett dolgok számával/értékével”. Folytathatnám még a sort, de fölösleges, a tisztikarban mindenki ennyire hozzáértő, ennyire magyar (pontosabban fél-ázsiai).

Chapter III
Harcok

Aztán a munka. Harcok, 29 pontok, harcok, hadüzenni mindenkinek, harcok, 50×70 cm, harcok, új törvények meg az új törvények hibáinak új törvényekkel való kijavítása, Lex X, meg Lex Y, harcok, szerzett jogok elvétele (főleg ha nem akarják adni …). Néha – pihenés gyanánt – egy-egy társadalmi csoport megleckéztetése, egy kis pávatánc, aztán újra a munka: harcok, alaptörvény, majd annak a farigcsálása, harcok és visszamenő hatályú törvényhozás. Néha
– szórakozás okán – egy-egy konspirációs per (filozófusok/Hagyók/tábornokok/akárkik)… és harc, harc és harc.

Chapter IV
Árulások

Földmutyi: árulás. Trafikmutyi: árulás.

A termőföld, a piac árulása.

Csúnya termőföld, csúnya piac!

Csúnya Ángyán, csúnya Hadházy!

Hát szabad elrontani a Főnök boltját?

Epilógus

Itt tartunk most. A Főnök idegrendszerének első hajszálrepedései egyesültek, rianássá lettek, és ha így folytatódik, a zajlás sem várat magára… És akkor, világossá válik mindenki előtt, hogy szeretett Főnökünk nem csak a hét tenger, hanem (morfológia és mentalitás) Tasmania ördöge is.

George MaTolcsy, az ápoló-bankár
Szent István csatahajó

     

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

What's this?

You are currently reading 073. Kórelőzmények Róna doktor úrnak at Alzheimer Fauna: Hajónapló.

meta