064. ’32 hideg márciusáról

március 18th, 2013 § 1 comment

Hajónapló

2013. 3. 18.

’32 hideg márciusa és béke van. Az elmúlt nagy háború emléke már halványul, a következő még nem látszik. A Népszövetség úgy sem engedné, hogy valamilyen őrült…

Nein, nein, nein! A Főnök dühös volt. És tudjuk, nem jó az ha dühös.
A Sanyit szekálta: miért csak 11:48 adta ki a riadót, a katasztófások miért töketlenkedtek majd egy napig? Szerencsére Sanyi mindent meg tudott magyarázni (tette ő már rendbe a bűnözést két hét alatt). Hogy előző este céges buli volt, ahol a hozzáértésüket ünnepelték, a pia ingyen volt, ráadásul összefutott két régi spanjával (még az ügetős időkből), így másnap csak féltizenkettőkor kelt… A Kv. hivatal, pedig azért nem segített azonnal, mert a helytelen névválasztásuk miatt azt hitték, hogy nekik a katasztrófát kell védeni.
Ráadásul, pénzt nem kímélve – szinte azonnal – még aznap este küldött mindenkinek egy sms-t, hogy „havazik”, meg hogy „sál-sapka”! És még spórolt is, hiszen a 180 karaktert nem is használta fel, és így biztos olcsóbb! Csak ezzel az üzenettel sok ezer ember arcára varázsolt mosolynak tűnő grimaszt! A Főnök belátta, hogy a Sanyi minden tőle telhetőt megtett (illetve, hogy tőle csak ennyi telik), ezért inkább a kormánykommunikációra várt ötleteket.
El Gordó (a kövér) azt javasolta, hogy egyszerűen tagadjuk le (olyan NEResen), a bizonyíték jövő hétvégére úgy is elolvad. Meg hogy már szólt a Szaniszló TV-ben a vízhangosfejűnek – dolgozzon meg a kitüntetéséért! -, aki már terjeszti is, hogy IMF felségjelű lopakodókat látott, amint havat szórnak az országra… Tekintetes Belvárosi Tóni azt javasolta, hogy készüljön műtermi kép, amin a két First Lady (a.m. Főméltóságú Asszony) a Sándor Palotában a kandalló mellet a rászorulóknak tuszlit horgol. A Blikkbe be tudná nyomni… Vállalhatatlan mosolyú Gabriella meg azt mondta, hogy nevezzünk el bizonyos időjárási eseményeket (tiszteletünk jeléül…) az ellenzék tagjairól. Az MTA pórázát, úgy is mi tartjuk! Így a „tavaszi jeges ár” a Bajnai lett, a „nyári zöld ár” névváltoztatásával kapcsolatban először a Schiffer neve merült fel, de miután megbeszéltük, hogy ő végül is velünk van, a Szabó Rebeka nevet kapta.

’32 hideg márciusa és béke van.

George MaTolcsy Bankár
Szent István csatahajó

     

Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

What's this?

You are currently reading 064. ’32 hideg márciusáról at Alzheimer Fauna: Hajónapló.

meta